close

Ford og Domino’s sammen om selvkørende pizzaer

Ford

Sammen vil Ford og pizzakæden Domino’s nu begynde at bringe pizzaer ud i en selvkørende bil. Forsøgsordningen finder sted i den amerikanske by Ann Arbor i delstaten Michigan, og formålet er først og fremmest at undersøge, hvad kunderne synes om at få deres pizzaer leveret af en selvkørende bil. Det skriver de to selskaber i en pressemeddelelse.

“Som eksperter udi levering har vi fulgt udviklingen af selvkørende køretøjer med stor interesse, da vi mener, at transport gennemgår en fundamental, dramatisk udvikling,” siger Patrick Doyle, Domino’s topchef, i pressemeddelelsen.

Kunderne vil blive tilfældigt udvalgt, og hvis de indvilger i at medvirke i forsøget, vil de kunne følge deres pizzas GPS-spor på en app. Når føden nærmer sig, vil de modtage en sms med instrukser i, hvordan de får pizzaen ud af bilens varmebur ved højre bagdør med en særlig kode.

Imens Ford har planer om at lancere selvkørende biler i 2021, og gerne vil blive klogere på potentielle forretningsmuligheder gennem pizza-forsøget, er Domino’s interesser primært koncentrerede om de sidste 15 meter af leveringen.

“For eksempel, hvordan vil folk reagere på at komme udenfor for at få deres mad? Vi må sikre os, at brugerfladen er simpel, og vi skal finde ud af, om kundeoplevelsen er forskellig alt efter, om bilen er parkeret i deres indkørsel eller ved kantstenen,” siger Russel Weiner, formand for Domino’s USA.

Forsøgsbilen, der fremover kommer til at lugte mere af varm pepperoni end af læder, er en Ford Fusion Hybrid. Bilen er grundlæggende magen til den, vi kender som Ford Mondeo herhjemme, men udstyret med diverse grej, som gør den i stand til at køre selv. Under forsøgsordningen med Domino’s vil der dog være en udviklingsingeniør bag rattet, og der vil også være forskere til stede i bilen.

Johannes Hartkopf-Mikkelsen

The author Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Køreglad journalist med en fortid på Børsen, Søfart og ShippingWatch. Driver nu Uden Hænder og anden freelancevirksomhed fra hjemmekontoret i et bofællesskab nær Kolding, hvor også en kone og to døtre har adresse.

Leave a Response