close

Selvkørende testbil fra Waymo ramt i uheld

Waymo-selvkørende-bil-uheld-chandler
Foto: screenshot/ABC15

VIDEO. En selvkørende testbil fra Googles søsterselskab Waymo har været indblandet i et uheld i byen Chandler i Arizona, USA.

Uheldet skete fredag den 4. maj ved 12-tiden lokal tid. Waymo-bilen, en Chrysler Pacifica, kom kørende på en bred vej og var ved at sætte farten ned, da den nærmere sig et lyskryds. Fra modsatte retning kom en helt almindelig Honda, som ifølge en rapport fra politiet i Chandler kørte over for rødt med ca. 60 km/t.

Inde i lyskrydset måtte Hondaen undvige for ikke at ramme en tredje bil, som var på vej ind i krydset. Det sendte dog Hondaen over i den side af vejen, hvor Waymos testbil kørte. Den kvindelige testkører, der sad bag rattet af bilen, måtte indlægges på hospitalet, imens føreren af Hondaen slap med en skadet hånd.

Ifølge både Waymo og politiet blev Waymos testbil kørt manuelt, da ulykken skete. Den var altså ikke selvkørende, da ulykken skete.

Læs også: Uber-testbil kræver første dødsoffer

Ulykken sker relativt kort tid efter, at to ulykker med delvist selvkørende biler fra Uber og Tesla har kostet menneskeliv i USA. Det har skabt megen debat om, hvorvidt selvkørende biler er vejen frem, og hvordan de i så fald kan integreres i trafikken, så de kan komme til at fungere gnidningsfrit sammen med ordinære biler og alle mulige andre trafikanter.

Myndighederne, som efterforsker de to dødsulykker, har endnu ikke placeret skylden. Meget tyder dog på, at begge ulykker kunne være undgået, hvis føreren bag rattet havde været mere opmærksom på sine omgivelser i stedet for at stole blindt på teknikken.

Læs også: Tesla sagsøgt efter anden dødsulykke på autopilot

I fredagens ulykke med en Waymo-testbil er det dog tvivlsomt, om det havde gjort noget forskel, hvis bilen havde været i selvkørende funktion. At dømme efter videoen herunder med sekunderne op til ulykken, som Waymo har offentliggjort, er det svært at se oplagte muligheder for at undvige Hondaen.

Det er til gengæld en nærliggende tanke, at hvis Hondaen havde været selvkørende, ville den ikke være kørt over for rødt lys. Og så var Waymos bil ikke blevet ramt.

ABC15 har indtil flere indslag med flere billeder fra ulykkestedet her.

Læs også: Video: Hop ind på bagsædet af Waymos førerløse bil

Tags : ulykkewaymo
Johannes Hartkopf-Mikkelsen

The author Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Køreglad journalist med en fortid på Børsen, Søfart og ShippingWatch. Driver nu Uden Hænder og anden freelancevirksomhed fra hjemmekontoret i et bofællesskab nær Kolding, hvor også en kone og to døtre har adresse.

Leave a Response