close

Apple i første uheld med selvkørende bil

apple-lexus-450h
En af Apple's Lexus 450h-testbiler. Foto: Macrumours

For første gang har en selvkørende testbil fra Apple været indblandet i et færdselsuheld, viser en rapport fra myndighederne i Californien.

Fredag den 24. august skrev sig ind i historien i  Apple’s hemmelighedsfulde udvikling af selvkørende biler.

For første gang blev en af selskabets selvkørende testbiler indblandet i et færdselsuheld. Det skete, da Apple-bilen – en Lexus 450h – lidt inden kl. 15:00 skulle trække ind på Lawrence Expressway mod syd fra Kifer Road i San Francisco-forstaden Mountain View (se kort).

Apple har ikke selv kommenteret ulykken, men er forpligtet til at indberette episoder som denne til myndighederne i Californien.

Sammenstødet skete ved sammenfletningen til Lawrence Expressway. Foto: Google Maps

Det fremgår af rapporten, at Apples bil kørte mindre end 1 mile i timen (1,6 km/t), da ulykken skete. Den hvide Lexus ventede på et hul i trafikken, hvor den kunne flette sikkert ind på Lawrence Expressway. Imens den ventede, blev den påkørt bagfra af en ordinær Nissan Leaf.

Sammenstødet skete med ca. 15 miles i timen (ca. 24 km/t). Begge biler fik “moderate” skader, men ingen personer kom noget til. Rapporten nævner ikke noget om, hvem der har skylden for ulykken.

Læs også: Selvkørende testbil fra Waymo ramt i uheld

Ikke de første

Apple er langt fra de første udviklere af selvkørende biler, som er ude for noget lignende. Ifølge Techcrunch er der indtil videre rapporteret 40 færdselsulykker i Californien i år, hvor selvkørende testbiler har været indblandet. Det er dog vigtigt at understrege, at de selvkørende testbiler ikke nødvendigvis bærer skylden for ulykkerne.

Siden 2017 har Apple udvidet sin flåde af selvkørende testbiler, så den nu er på mere end 60 biler. Virksomheden løftede tidligere i år sløret for udviklingen af en selvkørende shuttlebus baseret på en VW T6-bus, som dog – ifølge de officielle udmeldinger – kun skal bruges til at transportere medarbejdere på Apple’s egne arealer.

Læs også: Apple vil bygge selvkørende bus på VW-platform

Der er rygter om, at Apple arbejder på et selvkørende system, der kan monteres på andre biler. Og selvom Apple officielt har aflivet planen om at udvikle sin egen bil, lever rygterne videre med 2025 som et omtrentlig år for lancering, skriver Macrumours.com

 

 

Tags : appleCalifornien
Johannes Hartkopf-Mikkelsen

The author Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Køreglad journalist med en fortid på Børsen, Søfart og ShippingWatch. Driver nu Uden Hænder og anden freelancevirksomhed fra hjemmekontoret i et bofællesskab nær Kolding, hvor også en kone og to døtre har adresse.

Leave a Response