close

Apple vil bygge selvkørende bus på VW-platform

apple-selvkørende-vw-Transporter-T6
Apple vil ombygge seneste generation af VW's T6 Transporter. Foto: VW

På basis af en VW Transporter vil Apple bygge en selvkørende shuttle-bus til sine medarbejdere. Det skriver New York Times på baggrund af anonyme kilder.

It-giganten Apple har indgået et samarbejde med bil-giganten Volkswagen (VW), der skal føre til Apples hidtil mest ambitiøse projekt med selvkørende biler. Det fortæller anonyme kilder til New York Times.

Hvis de anonyme kilder taler sandt, betyder aftalen, at Apples selvkørende bil skal bruges til at transportere medarbejdere frem og tilbage imellem Apples to områder i Silicon Valley nær San Francisco.

Læs også: Investeringsekspert: Her er mulighederne i fremtidens bilindustri

Bilen skal bygges på basis af en VW Transporter, som i den seneste udgave går under modelbetegnelsen T6. Apple beholder chassis og hjulophæng, men laver bilen om til eldrift. Mange andre komponenter som fx instrumentbordet og sæderne vil også blive designet af Apple.

Der kommer til at sidde en chauffør bag rattet til at tage over, hvis det bliver nødvendigt. Og i modsætning til Ubers selvkørende biler kommer der også til at sidde en operatør ved siden af, som overvåger bilens selvkørende formåen.

Fik nej fra BMW og Mercedes

Nyheden kommer efter, at der igennem længere tid har været usikkerhed om Apples ambitioner om at bygge autonome biler. For flere år siden satsede it-giganten på at bygge en Iphone på hjul helt fra bunden, hvilket blev opgivet. Der har også været meldinger om, at Apple satsede på at levere en selvkørende platform og brugerflader til selvkørende biler.

Gennem det seneste halve år har Apple indsat stadigt flere selvkørende testbiler i Californien. I stil med fx Ubers selvkørende testbiler har Apples fremgangsmåde været at tage en eksisterende bilmodel og forsyne den med Apples eget selvkørende udstyr. Apple bruger en Lexus SUV (foto), og dem kører der nu 55 af på offentlige veje.

Foto: MacCallister Higgins/Twitter

New York Times’ anonyme kilder giver nu et indblik, hvad Apple har arbejdet på igennem årene. Kilderne, der er tidligere ansatte hos Apple, fortæller, at Apple har været på jagt efter partnerskaber med flere forskellige bilfabrikanter. Først BMW, som Apples CEO Tim Cook besøgte allerede i 2014. Dernæst Mercedes, så Nissan, den kinesiske bilproducent BYD og den engelske sportsvognsproducent McLaren.

Alle tilnærmelserne gik dog i vasken. Enten fordi bilproducenten ikke ville give Apple kontrol over data, eller fordi Apple holdt bilproducenten hen i håbet om at finde en bedre dansepartner.

Apples ombyggede VW Transporter skal efter sigende bygges hos Italdesign i Italien. Som Uden Hænder tidligere har beskrevet, er Italdesign også designhuset bag et fælles barn af Audi og Airbus, som kan flyve og køre af sig selv alt efter behov.

Læs også: Når Audi flirter med Airbus

 

Tags : applebilBMWbusMercedesUber
Johannes Hartkopf-Mikkelsen

The author Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Køreglad journalist med en fortid på Børsen, Søfart og ShippingWatch. Driver nu Uden Hænder og anden freelancevirksomhed fra hjemmekontoret i et bofællesskab nær Kolding, hvor også en kone og to døtre har adresse.

Leave a Response