close

Volvo får tilladelse til prestige-projekt, men…

Volvo-drive-me-simonovsky
Volvo's testfamilier kan nu komme ud at køre i deres XC90'ere. Bare ikke for hurtigt. Foto: Volvo

Volvo har langt om længe fået lov til at starte sit store Drive Me-projekt ved Gøteborg. Strenge krav tager dog toppen af begejstringen hos Volvo, skriver DI Digital.

Efter et afslag tidligere på året har Volvo nu langt om længe fået lov til at teste selvkørende biler på en række veje i og omkring Gøteborg. Det skriver DI Digital.

Tilladelsen fra de svenske myndigheder gælder Volvo’s storstilede Drive Me-projekt, som Uden Hænder tidligere har omtalt. I forsøget vil 100 almindelige familier i området få en Volvo XC90 med selvkørende egenskaber stillet til rådighed. Volvo vil så overvåge bilens brugere for at blive klogere på, hvordan mennesker interagerer med selvkørende teknologi.

Myndigheder vurderede dog tidligere på året, at forsøget var for farligt. De kunne derfor kun give tilladelse til, at bilerne måtte blive kørt af ansatte hos Volvo, hvilket ikke var pointen med forsøget.

Læs mere: Volvo’s selvkørende prestigeprojekt i Gøteborg er standset

Hverken eller

Volvo bebudede dengang, at de ville kæmpe videre, og det har nu båret frugt. Sådan da. For med den nye afgørelse kommer en række krav. Det gælder blandt andet, at testbilerne ikke må køre mere end 60 km/t, når de er selvkørende. Og på trods af det skal personerne i bilen hele tiden have mindst én hånd på rattet, ligesom de skal have gennemgået træning hos Volvo forinden.

“Vi er hverken begejstrede eller skuffede. Det her er én tilladelse, og så for vi se, hvor vi ender,” siger Johan Larsson, kommunikationsansvarlig for Volvo’s autonome udvikling, til DI Digital.

Læs også: Volvo vil kapre flykunder med selvkørende biler

Volvo’s ambition er at have en selvkørende bil på markedet i 2021. Den svenske bilproducent har ligesom Ford erklæret, at man vil springe over niveau 3, hvor bilen kun er selvkørende i begrænset omfang. Og hvor bilen stadig er afhængig af, at et menneske bag rattet kan afslutte turen. Begrundelsen er, at mennesker ikke kan håndtere det ansvar, der følger med.

Det vil altså sige, at Volvo stiler mod at have en bil på niveau 4 parat om tre år. Der er ikke længe til…

Læs mere: Forstå definitionerne af selvkørende biler på fem minutter

Tags : Drive MesverigeVolvo
Johannes Hartkopf-Mikkelsen

The author Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Køreglad journalist med en fortid på Børsen, Søfart og ShippingWatch. Driver nu Uden Hænder og anden freelancevirksomhed fra hjemmekontoret i et bofællesskab nær Kolding, hvor også en kone og to døtre har adresse.

Leave a Response