close

Japan vil udvikle flyvende biler med Uber og Airbus

Cartivator-skydrive
Japanske Cartivator vil gøre små flyvende biler tilgængelige for alle i 2050. Illustration: Cartivator

Japan vil gøre flyvende biler til virkelighed i løbet af ti år for at få trafikken til at glide bedre. Uber, Boeing og Airbus er blandt partnerne.

Tænk engang, hvis man kunne folde vingerne ud på sin bil og flyve let og elegant hen over den lange kø på vejen.

Tanken skal blive til virkelighed i løbet af det næste årti. Det mener i hvert fald handelsministeriet i Tokyo, der har nedsat en gruppe bestående af 21 virksomheder, som skal være med til sætte udviklingen af flyvende biler op i gear.

Det skriver Bloomberg.

Vil ændre regler

Blandt virksomhederne er blandt andre Uber, Boeing, Airbus, Japan Airlines og nystartede Cartivator, der er finansieret af Toyota. Som en del af pakken lover Japan at hjælpe med at ordne de juridiske forhindringer for udviklingen.

“Den japanske regering vil yde passende støtte til at hjælpe med at realisere konceptet med flyvende biler, så som tilblivelsen af acceptable regler,” siger regeringen ifølge Bloomberg.

Læs også: Audi’s flyvende bil skal køre i Ingolstadt

Der er primært to årsager til, at Japan satser på flyvende biler. Den ene er de trafikmæssige fordele. Det gælder blandt andet en bedre afvikling af trafikken i storbyer som Tokyo. Eller muligheden for bedre adgang til fjerne øer eller bjergrige områder i tilfælde af naturkatastrofer.

Den anden årsag er, at det kan blive en god forretning for Japan. I hvert fald peger Yasuo Hashimoto, der er forsker hos Japan Aviation Management Research, på, at Japan går efter et forspring på området.

“De prøver at sætte en standard for branchen før andre lande,” siger han til Bloomberg.

Kan komme snart

Mennesket har drømt om flyvende biler, siden bilen blev opfundet. Noget tyder dog på, at flyvende biler kan komme i luften i nær fremtid. Uber vil investere 150 mio. kroner i et program, der skal få biler til at flyve over Paris frem mod 2023. Et samarbejde mellem Audi og Airbus har allerede ført til en prototype og planer om at indsætte droner i den tyske by Ingolstadt.

Og den amerikanske flyproducent Boeing er også i fuld gang med udviklingen.

“Jeg tror, det kan komme til at ske hurtigere, end nogen af os kan forstå. Der bliver bygget rigtige prototype-køretøjer lige nu, så teknologien kan bruges,” siger Boeings CEO Dennis Muilenburg i en anden Bloomberg-artikel.

Som Uden Hænder tidligere har skrevet, pusler også danske Autonomous Mobility med planer om passagertransport i droner. Første tur skal være klar allerede i 2020.

Læs mere: Autonomous Mobility-CEO forventer betalende kunder i 2019

 

 

 

 

Tags : airbusBoeingdroneJapanToyotaUber
Johannes Hartkopf-Mikkelsen

The author Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Køreglad journalist med en fortid på Børsen, Søfart og ShippingWatch. Driver nu Uden Hænder og anden freelancevirksomhed fra hjemmekontoret i et bofællesskab nær Kolding, hvor også en kone og to døtre har adresse.

Leave a Response